olvasókirály

2019.01.25. 16:20

Boglárka rekorddal vitte haza a serleget

Szeri Árpád

Fotó: Beküldött fotó

Olvasókirály. Ezt a címet viseli az a verseny, melyet a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár gyermekkönyvtára rendez immár 2007 óta. A cél az általános iskolások olvasóvá nevelése, az olvasás megszerettetése. A vetélkedés a Magyar Kultúra napjától, azaz január 22-től december 20-ig tart. Tavaly a gyerekek közel négyszáz könyvet olvastak el, huszonkét tanuló maradt végig versenyben. A rekorder Lőrincz Boglárka lett 103 darab könyvvel, így ő vihette haza a vándorserleget. A felsősöknél Gáspár Andrea lett az első (43 könyv), őt követte Köő Iván (42), bronzérmes Rónai Lilla Nóra (24) lett. Böcz Nóra, Sziebert Réka, Faik Andrea, Busa Dorina, Géjó Viola, Lőrincz Barnabás, Gungl András és Schnell Tamás oklevelet kapott.

Az alsósoknál Antalicz Anna (84 könyv) győzött, mögötte végzett Böcz Réka (25) és Szabó Zsófia (16). Faik Zóra, Kiszler Ákos, Koncz Kata, Sólyom Zselyke, Gungl Ákos, Magyari Ágnes és Frei Liliána oklevelet vehetett át. A gyermekek könyvjutalomban és vendéglátásban részesültek, a szülők ingyenes beiratkozást kaptak, hiszen rajtuk is múlik, mennyit olvas a gyermek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában