koncertvizsga

2019.06.16. 16:00

Beérett a munka gyümölcse, megmutatta a koncertvizsga

Szemet, lelket gyönyörködtető koncertvizsgával zárták a tanévet a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola táncművészeti tagozatának növendékei. A táncosok és felkészítőik idén is több ízben értek el kiemelkedő eredményt regionális és országos versenyeken.

Budavári Kata

Fotó: Beküldött fotó

– Növendékeink az idei tanévben az általunk szervezett regionális és több országos versenyen is részt vettek, ahol moderntánc, kortárstánc, mozdulatművészet és jazz tánc kategóriákban kiemelkedő eredmények születtek. A harminc érem mögött rengeteg munka, sok-sok áldozat és még több közös élmény van, amely segít a további sikerek elérésében – mondta Valkainé Daczó Eszter, a szekszárdi Gyakorló Általános Iskola táncművészeti tagozatának művészeti vezetője. A megyeszékhelyen megrendezett regionális versenyen egy arany, négy ezüst, nyolc bronz, egy különdíj, országos versenyeken pedig egy arany, hét ezüst, hét bronz és egy különdíj méltó elismerése a magas szintű szakmai munkának.

A tavalyi tanévben a tagozat ismét elnyerte a Magyar Táncművészeti Egyetem gyakorlóiskolája, referenciaintézménye rangos címet, amely lehetővé teszi a folyamatos megújulást. Az egyetem által biztosított szakmai felügyelet a pedagógusok számára naprakész tudást biztosít. Idén a felsőoktatási intézmény egy pályázati projektjében az előkészítő és fejlesztési munkálataiban vett részt Valkainé Daczó Eszter az Alapfok hatodik évfolyammal, Táborfi-Rónai Nóra az Alapfok második évfolyammal és Valkai Csaba Csanád az Alapfok ötödik évfolyammal. A projekt a kipróbálási időszak végéhez közeledik. Büszkeséggel tölti el az intézményben dolgozó pedagógusokat és növedékeket, hogy a gyerekekkel közös munkájuk eredményeként, az alapfokú művészetoktatás táncművészeti ágában valami új születik.

A tagozat szorosan együttműködik az anyaintézménnyel is, minden fontosabb eseményen, rendezvényen képviseltetik magukat, a növendékek szívvel lélekkel csillogtatják tudásukat az általunk szervezett programokon is.

Évről, évre egyre több tanítvány orientálódik a professzionális képzés irányába, így vannak, akik a táncművészeti egyetemen vagy a Pécsi Gimnázium táncművészeti szakán tanulnak tovább. Azt azért a szekszárdi táncművészeti tagozaton tanítók el szokták mondani, hogy intézményük nem művészképző. A képzés lehetőséget ad a tanulóknak, hogy betekintést nyerjenek a táncművészet különböző műfajaiba, elsajátítsák az egyes tánctechnikák alapjait, fejlődjön improvizációs készségük, kreativitásuk, kiszélesedjen mozgáskultúrájuk. Hozzájárul a lányok érzelmi, szociális és értelmi képességeinek fejlődéséhez, önmaguk jobb megismeréséhez, önértékelésük erősítéséhez, testképük, testtudatuk fejlődéséhez.

Arról, hogy a növendékek egy év alatt milyen sokat fejlődtek, az elsősorban szülőkből, nagyszülőkből álló közönség a koncertvizsgán győződhetett meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában