Gáti Mariann

2019.07.23. 09:30

Saját képei, szobrai közt mesél

Wessely Gábor

Fotó: Beküldött kép

Békésszentandrási nyugdíjasok, paksi óvodások, szekszárdi iskolások, budapesti baráti kör, a megyeszékhely művelődési központjának táborozói. Mi a közös bennük? Az, hogy mindannyian felkeresték a közelmúltban a faddi Meseházat, Gáti Mariann rezidenciáját. A Babits- és megyei Prima-díjas képzőművész, kézműves foglalkozásokat és „mesés” előadásokat, tárlatismertetőket tart, a látogatók korának megfelelő módon. A díszletet saját alkotásai, képei, szobrai szolgáltatják. Nincs két egyforma műve, mint ahogy nincsenek más alkotók műveihez hasonló munkái sem. A faddi galériában minden egyedi, egyszeri és meg nem ismételt.

Férje, Ragó Károly mindenben támogatja Gáti Mariannt. Nyitott, látogatható kiállító tér, útikönyvekben és portálokon szereplő idegenforgalmi célpont az otthonuk. A bejelentett vendégeket szeretik, de előfordult már, hogy levesfőzés közben érkezett egy kisebb kirándulócsoport kiállítást nézni. – Annak is örülnünk kell – mondja az alkotó –, mert vállaltuk ezt a fajta bemutatkozást. Viszik a jó hírünket és továbbadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában