kiállítás

2019.12.09. 15:30

Ajándék képet kapott a szeretetotthon

Wessely Gábor

A Bárka szalon alkotói, szám szerint tizennyolcan, ez alkalommal a decsi faluházban állították ki műveiket. A tárlatot Németh Kata, az alkotócsoport titkára nyitotta meg. Az érdeklődők közel negyven – főként karácsonyi témájú – képben gyönyörködhettek. A műsorvezető, Bognár Cecil külön felhívta a figyelmet Szűcsné Pál Ilona textilképére, melyet alkotója a decsi Lórántffy Zsuzsanna Szeretetotthonnak ajándékozott.

Az adventi kiállítások sora huszonhat éve indult. Fontosságát jelzi, hogy az idein részt vett, és köszöntötte a megjelenteket a település nemrég megválasztott, új polgármestere, Heberling Tibor is. Közreműködött Tóth Barbara hegedűn, valamint Székely Rozália és Hanzi Krisztián verssel. Az ünnepre hangolódást segítették Papp Zsolt Endre református lelkipásztor és Kocsis László katolikus diakónus szavai. A felekezetek közötti összetartás Decsen példaértékű: karácsonykor a katolikusok, húsvétkor a reformátusok várják testvéri szeretettel, és látják vendégül egymást, a kulturális műsort követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában