képalkotó, művészetterapeuta

2019.12.01. 13:00

Széles a skála, az ikonoktól az absztrakt festményekig

Wessely Gábor

A szekszárdi alkotó, Kerekesné Varga Veronika több mint húsz festménye tekinthető meg a mözsi művelődési házban. A kiállítást szervező Tusa Zsuzsa szerint igen sokrétű, tehetséges és termékeny alkotóról van szó. És valóban: az ikonoktól az absztrakt képekig sokféle művet láthat az érdeklődő. A sokféleség jelen esetben nem a tanácstalan útkeresés megnyilvánulása, hanem a különböző műfajokban való profi megmutatkozásé.

Már kislány korában festőnek készült, de aztán más irányt vett az élete. Szociális munkás lett, gyermekotthonban dolgozik, művészetterapeutaként is tevékenykedik. Szívesen foglalkozik mások problémáival, elhivatott a segítő szakma iránt. Hosszú kihagyás után tért vissza ismét a festészethez. Sokat tanult Cs. Vasváry Ibolyától, és autodidakta módon is képzi magát; 2011 óta rendszeresen jár alkotótáborokba. Túl jó néhány egyéni és csoportos kiállításon, érzi, hogy jó úton jár. De szeretne még alaposabb mesterségbeli tudásra szert tenni. Szíve vágya, hogy részt vehessen egy külföldi tanulmányúton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában