kiállítás

2020.01.29. 19:10

Egy fesztivál helyszíne is ihletett műveket

Foray Nándor

Fotó: Géringerné Horváth Hajnalka

Grafika-festészet és kézműves tanszakos tanulók első féléves munkái láthatók a simontornyai Temi Fried Művelődési Házban. A Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kiállítását Rill Mária képzőművész nyitotta meg kedden. Beidekné Bölcsföldi Mária 3. a osztályosai műsort adtak, melyben a képzőművészetről szóló szép idézeteket mondtak el. Megzenésített versek is akadtak.

– Különböző technikákkal készülnek a munkák – mondta Gyurkóné Tóth Irén szervező. – Van ceruzarajz, domborítás, festmény, filctoll, kvarc, nyomtatás, pasztellkréta, szénrajz, színespapír-dekoráció, viasz, zsírkréta.

A másik szervező, Boros Eszter tanítványai évszakonként csinálnak aktualitásokat, például advent alkalmából. De nem csak tananyag alapján dolgoznak, a gyerekeknek vannak maguktól alkotott élményrajzai is. Boros Eszter újdonság gyanánt azt emelte ki, hogy a gyerekek az idén a szülőkkel is festettek. Ami még érdekesség, hogy ősszel ki szoktak menni Dádpusztára, az O.Z.O.R.A. Fesztivál helyszínére, és megnézegetik a természetes alapanyagokból készült dolgokat, melyek ihletésére egy emlékképet kell alkotni.

– A művészeti iskola székhelye Tamási, szakmai vezetője én vagyok – ismertette Rill Mária. – A simontornyai telephelyen két művészeti ágat tanítunk: a grafika-festészetet Gyurkóné Tóth Irén vezeti, a kézműves tanszakot Boros Eszter. Majdnem tíz éve próbáljuk együtt a képzőművészet csodájával megismertetni a tanítványokat. Ezúttal leginkább az ragadott meg, hogy mindkét kolléganő próbálta a város valamely szépségét kiemelni, és olyan alkotásokat létrehívni, melyekben megjelenik Simontornya is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában