a magyar kultúra napja

2020.02.05. 12:30

Háy János íróval ünnepeltek

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

Háy János József Attila-díjas íróval, költővel ünnepelte a magyar kultúra napját nemrégiben a Könnyü László Városi Könyvtár. Háy János író, költő, a Palatinus Könyvkiadó alapítója. 1989 óta jelennek meg versei, regényei, novellái. Első színpadi műve A Gézagyerek a 2001/2002-es évadban elnyerte színikritikusok szavazatai alapján a legjobb új magyar dráma díját.

Fegyveresi Anikó, a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium igazgatóhelyettese sokszínű, szellemes kérdései nyomán Háy János személyében egy széles látókörű, barátságos, kiváló humorú alkotót ismerhetett meg a közönség a közvetlen hangulatú esten.

A kérdések középpontjában az irodalmi körökben sokat vitatott Kik vagytok ti? című irodalomtörténeti kötet volt. Ahogy a könyvtárosok tájékoztattak, azt Háy János a rá jellemző módon, minden tekintélyelvűségtől mentesen, kritikusan, ugyanakkor újszerű stílusban hozta a hallgatók számára közel, újra élővé téve ezzel a magyar irodalom nagy alakjait, arra késztetve a megjelenteket, hogy újra kézbe vegyék műveiket és saját véleményt alkossanak róla.

Borítókép: Háy Jánost Fegyveresi Anikó faggatta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában