Da Vinciről mesélnek a könyvtár videójában

Foray Nándor

Leonardo da Vinci volt a főszereplője a Gyermekkönyvtár újabb online papírszínházas meséjének, amely szintén a YouTube videómegosztó webhelyen látható április 15-e óta.

Géraldine Eischner francia író A kisbárány meg a találmány című történetét Lackfi János költő fordításában és Tatainé Berta Zsuzsanna könyvtáros előadásában hallhatjuk.

Az történet szerint a szép bárány az esőtől összezsugorodik, a napsütés hatására azonban megnő. Leo először állatorvoshoz viszi a gyapjast, a doktor viszont nem ismer gyógyírt. Saját kezébe veszi az ügyet és elszánja magát, hogy feltalálja a megfelelő eszközt. Napokig kísérletezik, de végül csak elkészül a nagyreményű találmány. Igaz, bevetése nem várt következményekkel jár.

A videó végén Tatainé Berta Zsuzsanna felhívja a figyelmet az „Építs mesét legóból!” pályázatra. Ajánlja még a nemezelést, valamint gyapjúból szappanos meleg vízzel játékok (labda, ujjbábok) készítését is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában