Miszla Art

2020.08.26. 16:20

Ízelítőt adtak a barokk muzsikából

Foray Nándor

Forrás: Beküldött kép

Simontornyán és Gyönkön is volt barokk koncert nemrégiben a Miszla Art Kulturális Központ és Alkotóház jóvoltából. Mindkét helyszínen szép számú hallgatóság gyűlt össze.

A miszlai műemlék jellegű „főső” kastélyt Makay Tamás és felesége, Berta újították fel és működtetik. Nyáron zenei és képzőművészeti művésztáborokat szerveznek, de színvonalas komolyzenei eseményeik, képzőművészeti kiállításaik az év többi időszakában is jelentősek. A házaspár megkapta a Tolnai Kultúráért Díjat, valamint a Transilvanum Alapítvány díját kulturális tevékenységük elismeréséért. Az elmúlt tíz év alatt számtalan klasszikus, barokk, jazz- és népzenei előadást, kisebb kamaraszínházi előadást, kiállítást, költő bemutatkozását sikerült megrendezniük.

A zenei mesterkurzusok nemzetközi és hazai résztvevőit általában a kurzus zeneművész oktatói vonzzák. A kurzus végén a résztvevők koncertlehetőséget kapnak Miszlán, Gyönkön, Tamásiban, Budapesten és Simontornyán is.

A simontornyai vár vezetője, Máté Imréné elmondta, a vár képtárában immár harmadik alkalommal élvezhette – a mintegy hatvan fős – közönség a Miszla Barokk Régi Zene Akadémia hangversenyét.

A Gyönki Evangélikus templomban adott koncertről egyik szervezője, Makayné Pál Berta mesélt. Mint elmondta, már több mint tíz alkalommal koncerteztek a kurzus résztvevői a templomban. Ezúttal is nagy sikert arattak. Hara Fruzsina barokk trombitán, Tóth Mónika barokk hegedűn, Pétery Dóra csembalón, Máté Balázs barokk csellón, Davidovics Igor teorbán és barokk gitáron játszott, Bali János kamarazenéről gondoskodott.

Borítóképünkön: A koncerteken különleges hangszereket szólaltattak meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában