felolvasás

2020.09.20. 19:20

Baka István különleges hangulatú munkáját olvasták fel

Foray Nándor

Fotó: MW

 

Baka István halálának huszonötödik évfordulója alkalmából, halloween ünnepéhez közeledvén a szerző A kisfiú és a vámpírok című kisregénye hangzott el a Vármegyeháza dísztermében. A szekszárdi költő, író, műfordító 1988-as művének felolvasásába bárki bekapcsolódhatott aktív résztvevőként vasárnap délután. Az író testvére, Baka Zsuzsanna azt mondta: A kisfiú és a vámpírok azért fontos, mert szekszárdi élményeiket örökíti meg. A közösségi felolvasóestet a Baka István Alapítvány és a Wosinsky Mór Megyei Múzeum szervezte.

Szekszárdon játszódik a regény

A díszteremben Liebhauser János, Lovas Csilla, Boglári Tamás, Ódor János, Rubányi Anita, Kis Pál István, Kálóczi Andrea, Szűcs Zsuzsanna, Balogh Márton, Németh Judit és Sándor Zsigmond olvasták fel az egyes fejezeteket, Orbán György hangfelvételről szerepelt. Az 1988-as A kisfiú és a vámpírok történetének eredeti helyszíne a Vármegyeháza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában