kiállítás

2020.09.15. 13:00

Kovács Ferenc ízelítőt adott munkásságából

Szeri Árpád

Fotó: Máté Réka

Kilencvenedik önálló kiállításához érkezett Kovács Ferenc. A Bonyhádon élő, nyolcvannegyedik életévét már betöltő festőművész-tanár szerdán a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban mutatta be huszonkilenc kompozícióját. Az Alkotói stációim című tárlat ízelítőt ad a gazdag munkásság egy részéből. A közönség azon festményeket tekintheti meg, melyek a kiváltképp mély átélés képi megvalósulásai.

Így elénk tárul Nagybaracska, azaz a szülőfalu, a számos művésztelep, a családi utazások megannyi hazai és külföldi helyszíne, a Balaton és környéke, valamint a közvetlen környezet, a Völgység és Mecsek természeti tája.

Bensőséges, érzelemdús, derűs színharmónia jellemzi az alkotásokat, melyek Méry Éva, a szekszárdi Művészetek Háza nyugalmazott igazgatója érzékletes méltatása révén kerültek még közelebb a látogatókhoz. Alkalomhoz illő műsort Bérczes Emese és Kajsza Pál, a Bartók Béla Zeneiskola két művésztanára adott.

A kiállítás szeptember 30-ig, hétfőn 12-től 18 óráig, keddtől péntekig 9-től 16 óráig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában