Turizmus

2021.04.20. 10:30

A Pincemúzeum is megszépül Györkönyben

K. K.

Forrás: Beküldött fotó

A Népi Építészeti Program támogatásával jó néhány présház újult meg az elmúlt években, illetve jelenleg is vannak ilyen irányú munkálatok Györkönyben. Az egyik ilyen felújítás most a Pincemúzeum épületénél történik.

– Már nagyon ráfért, reméljük hamarosan elkészül és az épület belsejében kialakíthatunk egy kiállítást, amelyen a régi borászati eszközöket mutatjuk be – mondta el korábban lapunknak Braun Zoltán polgármester.

A korábbi fejlesztésnek köszönhetően a présházak felújításának, korszerűsítésének ma már nem lehet akadálya az áramkapacitás hiánya sem. A projekt során ugyanis harmincöt présházra létesített a szolgáltató új elektromos bekötést.

– A turizmus fellendítésén is dolgozunk. A Pincemúzeum felújítására az önkormányzat, egy új, nyilvános illemhelyre a pincehegyi egyesületünk nyert támogatást. Az építkezéseket nyárig befejezzük. Tavaly lezárt pályázatunkban egy, a pincefalvakat bemutató kiállítóteret is létrehoztunk – fejtette ki Györköny polgármestere.

Borítóképünkön: Zajlik a munka, az új tető már elkészült

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában