Fantázia

2021.06.03. 18:10

Mészöly Miklós meséi ihlette gyerekrajzokból nyílt kiállítás

K. K.

20210602_Szd_Wosinsky_Mór_KA_TN

Fotó: Kiss Albert

A Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár és a Wosinsky Mór Megyei Múzeum rajzpályázatot hirdetett általános iskolás diákok részére Mészöly Miklós születésének századik évfordulója alkalmából.

A beérkezett alkotásokat Adorjáni Endre szobrászművész és Szántói Krisztián grafikusművész bírálta el. Az eredmények kihirdetése az író születésnapján, január 19-én történt meg. A Mészöly Miklós meséihez készült illusztrációkból a zsűri által kiválasztott alkotások kiállítása a járványhelyzet javulása miatt vált megtekinthetővé.

A fiatalok feladata volt egy Mészöly Miklós-mesét kiválasztva elkészíteni annak illusztrációját. Szabadon választhattak technikát, a lényege az volt, hogy minél jobban a képzeletükre hagyatkozzanak és fantáziadús, hatásos rajzok szülessenek.

A diákok alkotásai megtekinthetők június 20-ig a Vármegyeháza időszaki kiállítótermében keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között. Csoportok bejelentkezését is várják, azonban 18 éves kortól védettségi igazolvány felmutatásával lehet csak belépni.

Borítóképünk: A kiállításhoz kapcsolódó kézműves foglalkozást tartottak június 2-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában