Kórustalálkozó

2021.10.20. 09:30

Vastapsot kaptak a szekszárdiak Kaposváron

Az Éneklő Pannónia Kórustalálkozót 14. alkalommal rendezték meg október 16-án Kaposváron, az evangélikus templomban.

Tolnai Népújság

Fotó: Beküldött kép

Az Éneklő Pannónia Kórustalálkozót 14. alkalommal rendezték meg október 16-án Kaposváron, az evangélikus templomban. A rendezvény megálmodója, főszervezője dr. Kerekesné Pytel Anna tanárnő, karnagy. A nevét mindenki ismeri a városban, személyét megbecsülés és tisztelet övezi. Munkája nyomán az Éneklő Pannónia Kórustalálkozó népszerűsége a kezdetek óta töretlen. A rendezvénnyel kapcsolatos szervezőmunkát a nevével fémjelzett Zenekedvelők Egyesülete végzi. A visszatérő vendégek mellett új énekkarok is kapnak itt bemutatkozási lehetőséget. Egy év kihagyás után most adódott ismét lehetőség a találkozó megszervezésére.

Ebben az évben a Siklósi Tenkes Vegyeskar (karnagy: Kunváriné Okos Ilona), a Keszthelyi Helikon Kórus (Kendeh Gusztávné), a Szigetvári Tinódi Vegyeskar (Vucskics Anett), a Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes (Naszladi Judit) és a házigazda, a Kaposvári Zenekedvelők Kórusa (dr. Kerekesné Pytel Anna) vett részt.

Ez a fesztivál kiváló lehetőséget biztosít az amatőr kórusmozgalomban aktív szerepet vállaló énekkarok bemutatkozására, illetve az egymástól való tanulásra is.

A templomi hangverseny összkari előadással zárult, középen a Gárdonyi kórus Fotó: Beküldött kép

A Gárdonyi Kórus előadásában megszólaló hangszeres műveket Lozsányi Tamás orgonaművész kísérte. A szólót Ócsai Annamária operaénekes énekelte. A szép számú közönség az egyházi együttes változatos művekből összeállított éneklését vastapssal jutalmazta. Vezényelt Naszladi Judit.

A templomi hangverseny zárásaként a meghívott énekkarok összkari előadásában két mű hangzott el. A jól szervezett ünnepi találkozót baráti hangulatú vacsora zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában