kiállítás

2021.11.21. 10:22

Százhetven szép rajz készült egy zsák zabról

Szepesi László

Fotó: A szerző felvétele

Egy régóta tervezett kiállítás nyílt meg szerdán késő délután Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központ márványtermében. Még tavaly decemberben a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat egy rajzpályázatot hirdetett gyerekek számára, amelynek témája a németek betelepülése Magyarországra.

A cél, hogy a fiatal generáció jobban megismerje a német nemzetiség eredetét. Ein Sack voller Hafer, magyarul Egy zsák zab. Ez volt a pályázat neve, kölcsönvéve H. Németh István novellájának címét, melyben az író arról szól, hogyan jött ősanyja, Lisbeth Hessenből Bonyhádra. A felhívásra azokból az általános iskolákból, ahol német nemzetiségi oktatás van, százhetven rajz érkezett. A terv az volt, hogy a zsűri által kiválasztott legjobbakat idén tavasszal bemutatják, de akkor már oltópont volt a Babits Kulturális Központ, emiatt nyílt meg most a december hatodikáig látható tárlat.

A megnyitón a Mondschein kórus szép énekét Farkas Pálnénak, a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökének köszöntője követte, majd díjazták a legszebb képek készítőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában