Könyvbemutató

2022.01.24. 10:20

Szép kiadvány készült Perczel Mór szülőházáról és parkjáról

Vizin Balázs

Dr. Szőts Zoltán (balra), Tóth István Zsolt és Chlebovics Miklós a kötet bemutatóján Fotó: Máté Réka

Fotó: Mate Reka

– Az egészséges mozgás mellett a természetben való lét is nagyon fontos számomra, ezért is tartottam szívügyemnek a kötet elkészítését és megjelentetését – összegezte Chlebovics Miklós. A pénteken nagy érdeklődés mellett bemutatott „Perczel Mór szülőházának és parkjának botanikai és történeti nevezetességei Bonyhádon” című könyv szerkesztője Tóth István Zsolttal és dr. Szőts Zoltánnal valósította meg mindezt. Egyúttal a néhai Solymár Imre helytörténész emléke előtt is tisztelegnek a könyvvel, aki 1985-ben az eredeti tanulmány elkészítésével megalapozta a szerzőtársak munkáját. 

A megújult Perczel-kúriában a magyar kultúra napjának előestéjén tartott író-olvasó találkozón elhangzott: az önkormányzat a könyv kiadásával, finanszírozásával egy újabb civil kezdeményezés mellé állt – ahogyan azt tette már több alkalommal, több helyi szerkesztésű kötet esetében. Ezen céljai megvalósításában a magyar kormány támogatására is számíthatott, hiszen pályázati forrásokat hívhatott le az értékteremtő kötetek megjelentetéséhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában