Az én Pannoniám

2022.03.11. 16:20

Valamennyi diák minősítést kapott

Lezárult Az én Pannoniám Kárpát-medencei vers- és prózamondó verseny.

Szeri Árpád

A Művészetek Házában szavaltak Az én Pannoniám verseny döntősei (Fotó: Makovics Kornél)

Az én Pannoniám elnevezésű, Kárpát-medencei vers- és prózamondó versenyen immár 14. alkalommal mérkőztek meg a benevező középiskolások. A Szekszárdi Garay János Gimnázium szervezésében zajló rendezvényt a Nemzeti Tehetség Program pályázata is támogatta.

A három fordulós megmérettetés döntőjének a múlt csütörtökön adott otthont a megyeszékhelyen a Művészetek Háza. Huszonöt fiatal két-két prózai művel, avagy verssel bizonyította tudását a Tóth Zsuzsanna és Orbán György előadóművészek, valamint  Kolti Helga színművész, a Versünnep Alapítvány elnöke alkotta zsűri előtt. A diákok mások mellett Nemes Nagy Ágnes, Babits Mihály, Baka István és Pilinszky János műveit tolmácsolták értő módon. A végső döntés értelmében valamennyi versenyző dobogós helyezést szerzett, azaz tízen bronz, kilencen ezüst és hatan arany minősítésben részesültek.

A díjazottak:

Közönségdíj:  Tarpai Zsófia (Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda, Nyíregyháza, felkészítő tanára: Sárga Mária). A Baka-család különdíja: Nagy Eszter Anna (Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola, felkészítő tanára: Unti Judit). Reménységdíj: Mihály Panka (Szerb Antal Gimnázium, Budapest, felkészítő tanára: Mikecz Tamás Péterné). Talentumdíj: Nagy Eszter Anna (Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola, felkészítő tanára: Unti Judit). Nívódíj: Főglein Liza Kató (Szekszárdi Garay János Gimnázium, felkészítő tanára: Csizmazia Ferencné). Fődíj: Ágoston Eszter (Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, Mosonmagyaróvár, felkészítő tanára: Pozsgai Eszter).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában