Alkotótábor

2022.07.08. 12:00

Együtt alkotnak a zománcművesek

Kiscsoportos foglalkozás. Így történik a felkészítés, képzés, továbbképzés azokban a szakmákban, mesterségekben, melyek képviselői szeretnék átadni a tudásukat – a művészet, a népművészet, a kisipar területén – a kevés számú érdeklődőnek.

W. G.

Ragány Adrienn mutatja készülő alkotását. Fotó: Máté Réka

Stekly Zsuzsa zománcműves is a látás- és alkotásmód továbbadására törekszik, már több mint másfél évtizede. Saját otthonában rendezi a ZAB-okat (Zománcművészeti Alkotótábor Bonyhád). Ez a hét az instrukciókkal és korrekciókkal támogatott együtt alkotásról szól. 

A 16. ZAB-on – július 4-9-ig ‒, a házigazdán kívül a következők vesznek részt: Wolf Kata (Kecskemét), Godánné Tamási Ibolya (Budapest), Ragány Adrienn (Dunavarsány), Tanai Guzorán Erika Anna (Bonyhád), és a 17 éves Tanai Bori. Utóbbinak örül legjobban a szervező, mert a zománcosok átlagéletkora is igencsak növekszik. A derékhad a hatvanas-hetvenes éveiben jár. 

Most Bonyhádon örvendetesen szép művek születnek. Él a remény, hogy nem vész a múltba ez a nagyszerű, díszítő és képalkotó mesterség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában