Hajdan

2022.11.05. 17:20

Árpád-kori falu nyomait fedezte fel a múzeum igazgatója Paksnál

Címkék#Hajdan

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna megyéből.

Sz. Á.

50 ÉVE „a paksi Dunamenti Egyesülés Termelőszövetkezetben elkezdte az üzemszerű munkát a BENTALL típusú terményszárító berendezés. Az angol gyártmányú komplex gép jelenleg egyetlen az országban. A bemutató két napján az angol cég szakemberei ismertették a nálunk még csaknem ismeretlen berendezést.”

50 ÉVE „Paks határában Árpád-kori falu nyomait fedezte fel régészeti terepjárás közben dr. Mészáros Gyula, a szekszárdi Balogh Ádám múzeum igazgatója. Értékes réz- és bronzvereteket, köztük csatlemezt és kódex-veretet, azonkívül ausztriai és hazai kerámiaemlékeket gyűjtött össze.”

50 ÉVE „Jó játékkal értékes pontot szerzett a Dózsa Budapesten.” Ezzel a címmel méltatta a lap a szekszárdi labdarúgók teljesítményét. Az ekkor 
NB/I B-s csapat 2:2-es döntetlent játszott a Mészöly Kálmán edző által felkészített Ganz-MÁVAG tizenegyével. A szekszárdiak góljait Freppán és Kalász lőtte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában