Veszély fenyeget

2022.12.29. 18:10

A zombik támadnak

A Zombiland című film főszereplője egy fiatal férfi, Columbus, aki már rögtön a legelején bevezeti a nézőket a történetbe. Elmondja, hogy sok gond sújtotta a Föld bolygót, mint például a szennyezés, túlnépesedés, felmelegedés... – Azt hittük, már nem lehet rosszabb, de jöttek a zombik. Kevés magamfajta nem-zombi maradt – mondja a filmben.

Brunner Mónika

A fotón a film főszereplője, Woody Harrelson látható (fotó: Shutterstock)

A zombik tulajdonképpen mindenhol lesben állnak, hogy minden embert kivégezzenek, így Colombus-t is, aki szerint csak azért él még, mert betartja mind a negyvenhét alapszabályt. A nyolcadik szabály például a testedzés, hiszen a zombik „lelkes atléták", tehát nagyon gyorsak, könnyedén el tudják kapni az áldozataikat. A harminchetedik szabály arról szól, hogy bárhol érheti az embert meglepetés – ezért hát mindenre fel kell készülni. 

A legelső szabály pedig a következő: találni kell egy társat, akivel lehet harcolni a zombik ellen. Columbus így talál rá Tallahassee-ra, aki szintén férfi, ám jóval durvább harcos, mint ő. Ám ezt csak tisztelni lehet, hiszen az emberiség a történet szerint már felkerült a legveszélyeztetettebb fajok listájára. 

Columbus és Tallahassee végül összeismerkedik két lánnyal, és megpróbálják túlélni a zombik támadásait, a végén pedig kiderül, hogy ez sikerül-e nekik. 

Zombieland, amerikai horror-vígjáték, Film+, 23.30. (december 29., csütörtök) 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában