Ünnep

2022.12.04. 19:09

Felcsendültek a karácsonyi dalok

Adventi családi nap várta a közönséget a szombaton délelőtt a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban. Az érdeklődőket – a szülőkkel, nagyszülőkkel együtt érkező gyermekeket – Binder Borbála és Kovács József múzeumpedagógusok fogadták.

Szeri Árpád

2022.12.03 Szekszárd. Szekszárdon a múzeumban adventi kézműves foglalkozást tartottak a gyerekeknek. Fotó: Makovics Kornél

Binder Borbála egy szép történettel, Miklós püspök legendájával ismertette meg a jelenlévőket, felolvasva az ünnephez kapcsolódó történetet. Myra város szentéletű püspöke, aki már életében legendás lett, nagylelkű és bőkezű felebaráti szeretetével a karácsony előhírnöke. Ugyanakkor főszereplője a december 6-i Mikulás ünnepnek. 

A gyermekek karácsonyi dalok eléneklésére is vállalkoztak, felcsendült többek között a Hull a pelyhes fehér hó, a Kiskarácsony, nagykarácsony és a Nagykarácsony éjszakáján című szerzemény is. 

A kézműves foglalkozás keretében filcből varrtak karácsonyfát kicsik és nagyok, akik a szép munka jutalmaként szaloncukrokat kaptak ajándékba. Bár a terv szerint a családi nap délig tartott volna, a nagy érdeklődést mutatja, hogy a legutolsó vendégek délután egy órakor köszöntek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában