Diákok és tanáraik összefogása

2022.12.10. 16:30

„Fordított” Tanári Hangversenyt tartott a Dombóvári Evangélikus Iskola Alapfokú Művészeti Iskolája

Megtartotta „Fordított” Tanári Hangversenyét a Dombóvári Evangélikus Iskola Alapfokú Művészeti Iskolája december elsején, számolt be erről a dombóvári önkormányzat a közösségi oldalán.

Brunner Mónika

Fordított nap a Dombóvári Evangélikus Iskola Alapfokú Művészeti Iskolájában (Beküldött kép)

Az esemény tíz-tizenkét éves múltra tekint vissza, és azért kapta a "fordított" nevet, mert míg a műsorszámokat az iskola pedagógusai adják elő, az est előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos feladatokat a diákok látják el.

Forrás: Beküldött kép

A növendékek önként jelentkezhettek a feladatokra, volt, aki plakátot, meghívót készített, vagy a hangversenytermet öltöztette ünnepi díszbe, vagy fotósként készített fényképeket az eseményről. A legnépszerűbb feladat évről évre a konferálás, amit a kisdiákok műsorvezetői szerepként élnek meg. 

Az idei évben tíz lelkes kisdiák vett részt a koncert megszervezésében: Horváth Adél, Kocsis Hanna, Pintér Norka, Horváth Ádám, Boczonádi Anna, Ignác Maja, Meiszterics Lili, Tóth Csenge, Tusnovits Tamara, Vértes Bulcsú.

Forrás: Beküldött kép

A tanulók Kardos Tünde és Horváthné Tadics Viktória tanárnők irányításával projektmunkában készültek fel a kihívásokra. Az iskola pedagógusainak gyakran estébe nyúlóan volt csak lehetőségük a gyakorlásra, hosszas felkészülés után álltak a közönség elé. 

A hangversenyen elhangzottak egyéni virtuóz előadások és társas zenei produkciók is, és a koncert a hagyományokhoz hűen tanári kórussal zárult, amit a közönség vastapssal jutalmazott.

Forrás: Beküldött kép

A hangversenyre az iskola pedagógusai és munkatársai süteményeket és karácsonyfadíszeket készítettek, amelyeket a közönségnek lehetősége volt jelképes összegekért megvásárolnia. Az összegből az intézmény a művészeti iskolába járó diákok tanulmányait segíti.

Forrás: Beküldött kép

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában