Teol.hu podcast

2023.01.29. 22:24

Egy kis könyvtár nagy sikerének története

Schnell-Nagy Erika, a nemrég Budapesten Minősített Könyvtár címmel elismert bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár vezetője volt a TEOL Podcast csatornájának legutóbbi vendége.

Vizin Balázs

Schnell-Nagy Erika. Fotó: Vizin B.

A bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár példát mutat arra, hogy egy kis létszámú, ám annál lelkesebb, kreatívabb és eltökélt munkatársi csapattal hogyan képes folyamatos önképzéssel, egymással együttműködésben országosan is elismert népszerűsítő, szemléletformáló tevékenység megvalósítására a kultúra és a környezettudatosság jegyében. Összegezve ez gondolatok mentén és a fenti tevékenységük elismeréseként vehették át a napokban Budapesten, az Országos Széchenyi Könyvtár dísztermében a Minősített Könyvtár címért járó oklevelet. 

A díjról és annak jelentőségéről Schnell-Nagy Erika, a völgységi bibliotéka vezetője beszélt a Teol.hu podcast adásának legújabb epizódjában.

Többek között szó esett arról is, hogy az elmúlt évek kihívásai, úgy mint a világjárvány okozta zárások ellenére megőrizte erejét és szerepét a könyvtár. Sőt, a kollektíva kreativitásának köszönhetően új kezdeményezésekkel, programokkal hidalták át a személyes kontaktusok hiányát. Schnell-Nagy Erika arról is örömmel beszélt, hogy egyre több fiatal olvasója van intézményüknek – ami nagyban köszönhető azoknak a rendezvényeknek is, amelyek fókuszába az ifjú generáció megszólítása szerepel. Egy új célt is bejelentett a beszélgetés során. 

A korábbi vendégeinkkel készített beszélgetéseket ide kattintva találja!

Hogy pontosan mi ez, az kiderül a Teol.hu podcast adásának legújabb részéből.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában