Koncert

2023.01.30. 16:40

Fogékony a kultúrára a szekszárdi közönség

Teltházas közönség fogadta Polyák Lilla színésznőt és Gájer Bálint énekest, akik az idén huszonöt éves jubileumát ünneplő Budapest Jazz Orchestra-val adtak fergeteges Újévi koncertet a Babits Mihály Kulturális Központban.

Farkas Eszter

Hatalmas sikert aratott az Újévi koncert Szekszárdon (Fotó: Makovics Kornél)

– Nagy öröm számunkra, hogy teltház fogadja a Budapest Jazz Orchestra tagjait, akikkel együtt egy kiváló színésznő-énekesnőt, Polyák Lillát és a swing hercegét Gájer Bálintot is a színpadon köszönthetjük. Hagyományos, de egyben rendhagyó is az idei újévi eseményünk. 

A Babits Mihály Kulturális Központ és a Művészetek Háza hosszú évtizedek óta szervezett koncerteket az új esztendő napján, melyeket talán csak a covid járvány akadályozott meg, ezért méltán nevezhetjük hagyományos eseménynek, rendhagyónak pedig azért, mert a decemberi rendkívül gazdag adventi és évvégi rendezvényeink miatt kellő időt szerettünk volna szánni az idei koncert megtartására – mondta köszöntőjében Berlinger Attila. 

– Elgondolásunk, nagy örömünkre, partnerre talált a szekszárdi kultúra iránt fogékony közönségünkben, és ilyenkor bánjuk, hogy nincs egy legalább ezer fős színháztermünk, hiszen talán az is megtelt volna vendégekkel, akkora volt az előzetes igény a koncertre – tette hozzá.

Az esten felcsendültek Ella Fitzgerald, Ray Charles, Natalie Cole, George Gershwin örökzöldjei, de Frank Sinatra és Tony Bennett dalai is hallhatók voltak.

Az ügyvezető igazgató köszöntő beszédében kiemelte, sajnos intézményüket is ugyanúgy sújtja az energia- és rezsiköltségek árának sokszoros emelkedése, azonban a fenntartó önkormányzatnak köszönhetően továbbra is nyitva tudnak maradni, és színes programokkal várják a kultúra kedvelőit.

– Ebben az évben is gazdag, színvonalas és változatos programokat szeretnénk kínálni. Két jeles emlékév eseményei már elindultak a januári Magyar Kultúra Hete címet viselő programsorozatunkban, ugyanis ebben az évben ünnepelhetjük nemzeti himnuszunk és jeles költőnk Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját, melyekkel kapcsolatban az év során még további programok is zajlanak. 

A háttérben gőzerővel folyik a városi nagyrendezvények előkészítése – itt elsősorban a Pünkösdi Fesztivál és a Szüreti Napok programjaira gondolok – melyeknél a korábbi évekhez hasonlóan már előre köszönjük a támogatóink nagylelkű segítségét, együttműködését – mondta az igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában