Zene

2023.02.07. 14:12

Ünnepi koncertet adott a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar

Fotó: Facebook/Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar & Tücsökzenekar

Hagyományos ünnepi koncertet adott a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar a Dombóvári Művelődési Ház színháztermében Markovics Gábor karnagy vezényletével. A hangversenyen ünnepi köszöntőt mondott Pintér Szilárd polgármester  – tájékoztatott az önkormányzat a város honlapján.

Fotó: Facebook/Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar & Tücsökzenekar

– Tavaly, a 15. jubileumi ünnepségen reményeimet fejeztem ki erre az eseményre vonatkozóan, s a kívánság valóra vált, ismét hallhatjuk az ifjú zenészek előadását, újévköszöntő műsorát. A hagyományok fontosak, összetartják a közösséget, adnak egy gyökeret, amihez jó visszatérni, amelyre jó érzés emlékezni és újra átélni. A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása, ahogy ezt a zenekar lassan két évtizedes munkásságával is kiválóan bizonyítja. Örömömre szolgál, hogy a vezetőváltás utáni nehézségeket leküzdve, immár teljes létszámban, újra hallgathatjuk a fúvószenekart a kiváló karnagy, Markovics Gábor vezényletével – mondta a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában