TV-ajánló

2023.03.31. 16:25

Apró szúnyog nagyot csíp

A hatvanas években, a beat-korszakban játszódó film főszereplője Rita (Rita Pavone) zeneiskolás, és persze kibe legyen szerelmes, ha nem a zenetanárba, aki fiatal, jóképű és kettős életet él: nappal tiszteletre méltó oktató, tanári munkája mellett pedig éjszakánként titkos beat-klubokba jár énekelni.

Ábrahám-Gazsó Rita

Rita Pavone játssza Ritát a filmben (Fotó: Shutterstock)

Rita személye is kettős, hiszen egy tündéri kislány és egy körmönfont gondolkodású nő keveréke, aki céljai elérése érdekében szinte minden csínytevésre képes. Az életvidám Rita miután beleszeret internátusbeli zenetanárába különböző trükkökkel próbálja felhívni magára a férfi figyelmét. 

A film az olasz Titanus film­stúdió fénykorának egyik legismertebb produkciója. Tulajdonképpen egy időutazás a hatvanas évekbe, amikor már tombol a beat-korszak. A főszerepben a kor egyik legnagyobb olasz énekes sztárját, Rita Pavonét láthatjuk, a másik főszereplő pedig Giancarlo Gainnini, aki 1966-ban, a Rita, a szúnyog című zenés vígjátékban állt először a film­kamerák elé, s ekkor kezdődött hosszú ideig tartó közös munkája Lina Wertmüller rendezővel.

A film vidám korrajz, egyben fricska az akkori vaskalaposoknak. A filmnek érthetően nagy sikere volt a fiatal nemzedék körében, ezért egy évvel később folytatása is készült Ne ingereljétek a mamát címmel. 

Rita, a szúnyog, Duna Tévé, 23.15

Címkék#tv ajánló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában