TV-ajánló

2023.03.07. 18:00

Hátborzongató, de igaz történet

Belegondolni is felkavaró, hogy milyen lehet egy másik ember életét élni, márpedig az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda munkatársa kénytelen beépülni az alvilágba, és egy kitalált személy bőrébe bújni.

Farkas Eszter

Johnny Depp, a film főszereplője (Fotó: Shutterstock)

A fedőneve: Donnie Brasco című film igaz történet alapján készült, ami talán még inkább hátborzongatóvá teszi az egész sztorit. Joe Pistone (Johnny Depp) FBI-ügynök útját követhetjük nyomon, amint beépül a New York-i maffiába. Összebarátkozik egy igazi rosszfiúval, Lefty Ruggieró-val (AlPacino). 

Pistone Donnie Brasco álnéven be tud épülni a Sonny Black (Michael Madsen) által vezetett maffiacsoportba. Ruggiero és Pistone összebarátkoznak, miközben a banda tagjaiként be­zsebelik a pénzt a „főnököknek”, és szépen lassan nagypályás bűnözőkké válnak. Black maga is főnök lesz, Pistone pedig gyűjti a bizonyítékokat. 

A titkos munkával járó megpróbáltatások azonban lassan elviselhetetlenné válnak. Pistone házassága romokban, és mindennek a tetejébe a maffia téglát gyanít a szervezetben. Az igazi dilemmát az jelenti az ügynök számára, hogy tudja, ha elsétál a maffia elől, Ruggiero lesz az, akit megbüntetnek. Vajon képes lesz-e megvédeni most már igaznak számító barátját, vagy a munkája áll mindenek, így barátság, család, házasság előtt? 

Fedőneve: Donnie Brasco – Film­cafe, 21 óra
 

Címkék#tv-ajánló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában