Sándor Frigyes Zeneiskola

2023.03.18. 20:00

Műhelymunka a vonósok regionális találkozója alatt

Címkék#Zene

A Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola az idei, jubileumi évében immár hatodik alkalommal rendezte meg a regionális vonóstalálkozót az elmúlt hétvégén, szombaton délelőtt a felújításon átesett nagytermében. Ebben az évben is szeretettel várták a hegedű, a brácsa és a cselló szerelmeseit.

Balla Tibor/DUOL

Csuka Tímea különleges módszerét adta át. Fotós: LI

A találkozó célja ezúttal egy kicsit más volt, mint az előzőekben. Egy zenekari műhelymunkára invitálták a zenekarvezetőket, szolfézstanárokat, hegedűsöket, csellistákat, brácsásokat. A műhelymunka vezetője Csuka Tímea, zeneiskolai zeneelmélet és szolfézstanár, gordonkatanár volt. 

Csuka Tímea különleges módszerét adta át. Fotós: LI

A program lényegében egy zenekari mű betanításáról szólt, a kezdetektől egészen a koncertképes előadásig. Az egyébiránt festőként is működő Csuka Tímea – aki szerzőként egy ingyenesen letölthető énekkönyv-sorozatot is jegyez – különleges módszerével mutatta meg az érdeklődő vonósdiákoknak, hogy a szolfézs hogyan segíti a bekapcsolódást a zenekari munkába. Az országos rendezvényen a házigazda Sándor Frigyes AMI tanulói mellett részt vettek a budapesti Dohnányi Ernő AMI, a paksi Pro Artis AMI, a bicskei Prelúdium AMI és a Martonvásári AMI növendékei is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában