Csipkézett, faragott, fűzött, hímzett húsvéti tojások

2023.03.09. 12:00

Szinte megelevenedik a húsvét Bonyhádon

Különleges tárlat nyílt meg kedd délután a bonyhádi művelődési központban.

Farkas Eszter

Szücsné Pál Ilona egy igen különleges hímzett húsvéti tojást tart a kezében

Fotó: Makovics Kornél

A világjárvány miatt évek óta halogatott, Húsvétváró kiállítása tekinthető meg Szücsné Pál Ilonának, aki nemcsak mérnöki precizitással megalkotott tojásait mutatja be, de festményei is helyet kaptak a központ galériatermében.

Szücsné Pál Ilona nemcsak aprólékosan tervezett dísztárgyakat, mozaikképeket és festményeket készít, különleges csipkézett tojásokat, selyem-, üveg- és nemezképeket is alkot, amelyek megyénkben már igen ismertek. A kiállító elmondása szerint hímzett tojásokkal körülbelül 3-4 éve foglalkozik, orosz és ukrán hölgyek munkái nyomán.

A kedden nyílt bonyhádi tárlatot Lönhárd Ferenc, a Bárka Művészeti Szalon elnöke nyitotta meg, a rendezvény során a Bartók Béla Zeneiskola növendékei – Forray Dóra, Gűth Máté és Pókai Lilla – valamint felkészítő tanáruk, Seleljo Alexandra működött közre. A kiállítást április ötödikéig tekinthetik meg az érdeklődők a galériateremben, hétfőn 12 órától 18 óráig, keddtől péntekig pedig 9 órától 16 óráig.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában