Jobbá tesznek minket

2023.03.13. 16:20

Szívme­lengető és életigenlő könyv az állatokról

A Dunaújvárosi Hírlap a könyvkiadók közelmúltban megjelent újdonságaiból, illetve független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás kötetekből ajánl olvasnivalót.

DH/duol

Messze földön híres írországi klinikája

Fotó: Jakab Klára

Noel Fitzpatrick: Az állatok hangja – Hogyan lettem szuperdoki? 

Minden egy végzetes téli éjszakán kezdődött, amikor az akkor tíz esztendős Noel Fitzpatrick a februári hidegben újszülött báránykákat próbált megmenteni. Sikertelenül. A tehetetlenség és a kétségbeesés rettenetes éjszakája után soha többé nem akart elveszíteni egyetlen állatot sem. Hatgyermekes ír parasztcsalád gyermekeként egy kicsiny tanyán nőtt fel, egyszerű körülmények között tanult, valamint örömét és bánatát csak a hűséges terelőkutyának, Kalóznak mesélte el.

A végzetes gyermekkori éjszaka után tudatosan készült az állatorvosi pályára. Fitzpatrick professzor ma a világ egyik legismertebb ortopéd állatsebésze, aki reménytelennek látszó helyzetben lévő, ­sérült állatoknak adja vissza a teljes élet lehetőségét. Egyedülálló munkásságára a televízió is felfigyelt, A bionikus állatorvos és A szuper állatorvos című sorozatok mindenütt a világon ismertté tették a nevét.Méltán híres írországi állatklinikáján rendszeresen végez olyan műtéteket, amelyek révén – reménytelennek mondott – sérült kutyák és macskák kapnak bionikus végtagot. Szakmai, ideg- és csontsebészeti újításai a tudomány határait feszegeti – az állattartó gazdik legnagyobb örömére.

A könyvből megismerjük az állatorvos hosszú utazásának legfontosabb állomásait az elemi iskolától egészen a szakorvosi képzésig, valamint gyermekkori, dédelgetett álmának megvalósulásáig, a Fitzpatrick Klinika küzdelmes megalapításáig. Memoárjában bárányokról és bikákról, kutyákról és macskákról, sündisznókról és lovakról mesél együttérzéssel, szeretettel, hozzáértéssel.Az állatok hangja szívme­lengető és életigenlő könyv, annak a története, hogy ember és állat között a szeretet kiteljesíti az életet, és jobbá tesz minket.

Fitzpatrick professzor a világ egyik legismertebb állatsebésze, aki kilátástalan helyzetben lévő, megsérült, beteg állatok ad második esélyt egy új életre. Olvasmányos memoárjából megismerhetjük miként valósította meg álmát, miközben állatokról mesél szeretettel, együttérzéssel, hozzáértéssel.

(Forrás: Bookline) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában