TV-ajánló

2023.03.22. 19:21

Sztár lett a főszereplő

Mississippi állam Clanton nevű városában szörnyű bűncselekmények sorozata történik. Előbb két fehér férfi megerőszakol és megver egy tízéves afroamerikai kislányt, ami miatt a lány édesapja (Samuel L. Jackson) végez az elkövetőkkel.

G. R.

A főszereplő Matthew McConaughey (Fotó: Shutterstock)

Tettéért bíróság elé kell állnia, de az előítéletektől terhes délen nem számíthat semmi jóra. Ügyvédei, Jake (Matthew McConaughey) és Ellen (Sandra Bullock) mindent kockára tesznek, hogy igazságos ítéletet harcoljanak ki. Az 1996-ban bemutatott film John Grisham könyvéből készült adaptáció, amelyet az a Joel Schumacher rendezett, akinek Az elveszett fiúk, Az ügyfél, A fülke vagy Az operaház fantomja című mozit köszönhetjük. 

A főszerepben Matthew McConaugheyt láthatjuk, aki a rendező három évvel ezelőtti halála után nyilatkozott úgy Schumacherről, hogy ha ő nincs, el sem indult volna a filmes karrierje. Ez ma már kétségbe vonható, de tény, hogy a tárgyalótermi drámát megelőzően olyan alkotásokban játszott kisebb szerepeket, mint a Tökéletlen idők vagy A texasi láncfűrészes gyilkos visszatér, szóval egyértelműen a Ha ölni kell jelentette a nagy kiugrást a számára. 

Az biztos, hogy a rendező hatalmas kockázatot vállalt azzal, hogy rá, mint viszonylag ismeretlen színészre bízta a dráma főszerepét, harcolt érte a producerekkel. Az eredmény pedig őt igazolta.

Ha ölni kell – Cinemax 21.45
 

 

Címkék#tv-ajánló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában