Költészet napja

2023.04.12. 08:15

Mindenkinek jár egy vers Bonyhádon

A Perczel kertben ismét virágzik a kultúra, ugyanis a Magyar Költészet napja alkalmából – idén már hagyományként – gyönyörű költeményekkel díszítették fel a Solymár Imre Városi Könyvtár munkatársai – Schnell-Nagy Erika könyvtárvezető és Golubar Katalin könyvtáros – a versfát.

Farkas Eszter

Fotó: Máté Réka

– A költészet napjára szerettünk volna még anno 2021-ben, a pandémia idején valamivel kedveskedni az olvasóinknak, ezért jött az ötlet, hogy a könyvtár előtt található fára magyar költők és írók – jelesül kortárs művészek – szerzeményeit függesszük ki az ágakra. 

Fotó: Máté Réka

Már rögtön az első évben is hatalmas sikere volt a kezdeményezésnek – egy osztálynak annyira megtetszett a dolog, hogy ők is hoztak a fánkra pár művet – mondta el Golubar Katalin, a kezdeményezés ötletgazdája, majd hozzátette: tavaly Bálint-nap alkalmából is nagy sikert arattak a szerelmes versek, amiket szintén a versfánkra aggattak fel. Az idei évben is hasonló eredményre számítunk, és természetesen a jövőben is folytatni szeretnénk ezt a hagyományt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában