Völgységi szépkiejtés verseny

2023.04.20. 18:36

Rengeteg tanuló jelentkezett a megmérettetésre

Német nyelvű szépkiejtési versenyt szerveztek városi könyvtárban kedden.

Farkas Eszter

Bonyhádon már hagyomány a német szépkiejtési verseny (Beküldött kép)

– A Solymár Imre Városi Könyvtár és a Bonyhádi Német Önkormányzat minden évben megrendezi az általános iskola negyedik, ötödik és hatodik osztályosainak a német nyelvű szépkiejtési versenyt. Az idei évben annyi diák jelentkezett, hogy három helyszínen folyt a megmérettetés. A negyedik osztályosok zsűrije Markovics Mihályné Hilda és Zsók Antalné voltak – tájékoztatta lapunkat Schnell-Nagy Erika, könyvtárvezető.

A negyedik osztály díjazottjai: 1. Künsztler Emma (Bonyhádi Általános Iskola), 2. Noé Zsanna (Petőfi Sándor Evangélikus (PSE) Általános Iskola), 3. Cubjak Hanna (Bonyhádi Általános Iskola (BÁI). Különdíjasok: Frei Dávid (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola), Molnár Szabina (Perczel Mór (PM)Általános Iskola) (PM)

– A zsűri külön díjazta a németajkú diákokat, így első helyezett Quell Sebastian és második helyezett Schmidt Lennard Miguel (a PSE diákjai).

 Az 5. osztályosok zsűrije Balogh Zsuzsanna és Hugerné Sárficzki Enikő voltak. A helyezettek: 1. Mándity Emma (PSE), 2. Beke Nóra Baka István Általános Iskola, 3. Fegyverneki Petra (PM)

Különdíjasok: Wieser Mila Alexia (BÁI), Schmidt Madelaine Lorraine (PSE)

 A 6. osztályosok zsűrije Ferencz-Szőcs Szilvia és Kálmán-Keller Mónika voltak. A díjazott tanulók: 1. Góg Zoé (BÁI), 2. Zsalakó Iringó (PM), 3. Wurst Torben Liszt Ferenc ÁMK

Különdíjas: Hajdu Bettina (PM)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában