TV-ajánló

2023.05.25. 10:03

Álarcos harcos

A legyőzhetetlennek hitt Zorrót Kalifornia gonosz kormányzója sarokba szorítja és megfosztja a legfontosabbtól: a családtól és a szabadságtól. Megöli a feleségét, sajátjaként neveli fel a lányát, Don Diegót magát pedig börtönbe záratja.

Gazsó Rita

Antonio Banderas, a film főszereplője.

Forrás: Shutterstock

A hős Zorro húsz év múlva megszökik ugyan, de már túl öregnek érzi magát az egyszemélyes szabadságharcához. A véletlen azonban útjába sodor egy útonállót, a faragatlan Alejandro Murrietát, akiben meglátja a lehetőséget, hogy sok tanulás és hosszas gyakorlás után örökébe léphessen, hogy végképp megszabadítsa a népet az aljas Monterótól.

Ha felmerül Zorro karaktere, akkor a legtöbben valószínűleg Alain Delon emlékezetes alakítása mellett az Antonio Banderas főszereplésével készült, 1998-as Zorró álarcára, vagy folytatására, a Zorro legendájára gondolnak. Utóbbi ugyan már nem aratott akkora sikert sem a kritikusoknál, sem pedig a mozipénztáraknál, mint az első rész, amelynek népszerűségéhez nem kis részben járult hozzá az ekkor hollywoodi karrierje csúcsán tartó Antonio Banderas sármja, Catherine-Zeta Jones szépsége és az idősödő Zorrót játszó Anthony Hopkins remek színészi alakítása.

A női főszereplőnek nem csak szakmai sikert hozott a Zorró álarca, magánéletében is nagy jelentőséggel bírt, hiszen a a film promóciós körútján ismerte meg későbbi férjét, Michael Douglast. Érdekesség még, hogy eredetileg Sean Conneryt képzelték el az idős Don Diego szerepére, a lehetséges rendezők közt pedig olyan neveket találunk, mint Spielberg vagy Robert Rodriguez.

Zorró álarca – csütörtök, 20.00, VIASAT2

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában