Kiállítás nyílt Bátaszéken

2023.06.21. 12:24

Egy év Indonéziában, képekben

Június elejétől július végéig érdekes kiállítást lehet megnézni a Keresztély Gyula könyvtárban. A helyi születésű fiatalember, Gáll Péter Henrik fotóit láthatják az érdeklődők. A képek többsége fekete-fehér, és jellemzően Indonéziában élőkről készített portrékat mutat be az alkotó.

Mauthner Ilona

Beküldött fotó.

Gáll Péter Henrik kérdésünkre elmondta, egy évig élt Indonéziában, ide a Darmasiswa ösztöndíj jóvoltából utazhatott. Az ösztöndíj lehetőséget kínál indonéz nyelv, művészeti, zenei és kézműipari tanulmányok folytatására annak, aki pályázik és nyer. A program résztvevői az ország különböző városaiban lévő 45 egyetem közül választhatnak. A programot a Nemzeti Oktatásügyi Minisztérium szervezi a Külügyminisztériummal együttműködve.

Gáll Péter Henrik elmondta, az ott élő emberek szellemiségét, érzelmeit szerette volna bemutatni a képeivel. A rendkívül érdekes, színes országban egy lehetősége volt arra, hogy tanulmányozza a tradicionális táncokat és a szépművészetet. A 32 éves bátaszéki fiatalember egyébként magánnyomozóként végzett az egyetemen, ezen belül DNS teszt alapú családfakutatással is foglalkozik, a jövőjét viszont külföldön képzeli el, mert úgy látja tudását ott jobban tudja kamatoztatni.

Beküldött fotó.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában