Beszélgetés

2023.06.06. 16:43

Füredi írónő vendégeskedett a tamási könyvtárban

Karády Anna írónővel találkozhattak az érdeklődők a Könnyü László Könyvtár olvasótermében.

Gazsó Rita

Karády Anna írónő (Fotó: Könnyü László Könyvtár)

Az idén június 8. és 11. között megrendezendő országos könyvünnephez, a 94. Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódott a Könnyü László Könyvtár múlt heti rendezvénye, ahol a látogatók Karády Anna írónővel találkozhattak az intézmény olvasótermében, akinek A füredi lány című műve volt tavaly a könyvtár legtöbbet kölcsönzött könyve. A kötetlen beszélgetés formájában zajlott találkozón a közönség megismerhette a népszerű írónő tevékenységét és helytörténeti kutatásait, amelyeknek eredményeit beleszőtte az immár trilógiává bővült köteteibe. 

Fotó: Könnyü László Könyvtár

 

Mint a találkozón elhangzott, a Balatonfüreden felnőtt, a városhoz kötődő, jogász végzettségű Karády Anna kisiskolás kora óta kutatja a település múltját és természeti kincseit. Első könyvében a 18. századi Balatonfüredre repíti olvasóit. Az évek során szerzett ismereteinek lenyomata ez a történelmi, romantikus regény, amely hiteles hátteret nyújt egy kalandos, szerelemmel átszőtt időutazáshoz. A regénytrilógiává bővült bemutatkozó művét az idén a Zserbó című könyve követte. Új, romantikus története az Osztrák-Magyar Monarchia idejébe, az ,,aranykor" éveibe viszi vissza az olvasókat – emlékeztetve az elfeledett magyar haditengerészeti évekre, amikor az Adria még magyar tenger is volt.

Fotó: Könnyü László Könyvtár

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában