Lezárult a színi évad

2023.06.11. 20:58

Mutatjuk, milyen új előadásokkal készül a Pécsi Nemzeti Színház

A 2022/2023-as évadot is nyilvános erkélykoncert zárta a Pécsi Nemzeti Színházban június 10-én. A nyüzsgő Színház térre érkezők előt ezúttal ismét kihirdette a következő évad programját Lipics Zsolt, a teátrum igazgatója.

MOHAY RÉKA

A 2023/2024-es évad programja ezúttal is változatosnak ígérkezik. A nagyszínházban láthatja a közönség ősztől a Pécsi Balett Faust, az elárhozott, című táncdrámáját, majd Lehár Ferenctől A víg özvegyet is bemutatja a társulat – tájékoztatott a BAMA.hu.

Fotó: M. R.

Az igazgató elmondta, ezt már sokan várták, hiszen rég mutattak be operettet,  a vírus is közbeszólt az elmúlt években, ezt kárpótlandó háromfelvonásos, nagyszabású produkcióval készülnek, a címszerepben Stubendek Katalinnal.

Láthatja a közönség ezen felül Neil Simon Furcsa pár című komédiáját, valamint különlegességként érkezik Rober Thomas Nyolc nő című bűnügyi komédiája.

Színpadra állítják továbbá David Seidler A király beszédét, amelyet igazi csemegének szán a teátrum.

A Kamaraszínházban a fiatalok bevonása érdekében folytatódnak az ifjúsági előadások is – ennek jegyében láthatjuk majd Jörg Hilbert és Felix Janosa: Rozsda Lovag és a kísértet című mesemusicaljét. 

Ismét látható lesz a Pécsi Balett Hófehérke és hét törpe című mesebalettje, valamint bemutatják a nemrégiben elhunyt Tallér Zsófia Mátyás király vándorúton című meseoperáját. A felnőtt közönség számára pedig Yasmina Reza Az öldöklés istene című vígjátékkal készülnek a kamaraszínpadon.

További részletek a BAMA.hu-n!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában