TV-ajánló

2023.09.05. 10:51

Egy film arról, mi vezetett a gazdasági világválsághoz

Amikor négy kívülálló észrevette, amit a nagy bankok, a média és a kormány nem volt hajlandó, nevezetesen a globális gazdaság összeomlását, támadt egy ötletük: a nagy dobás.

Gazsó Rita

Christian Bale és felesége.

Forrás: Shutterstock

A filmmel a pénzügyi világ sötét bugyraiba kapunk betekintést, sztárokkal a főszerepben arról, hogyan pukkadt ki az ingatlanlufi és mi vezetett a 2008-as gazdasági világválsághoz. Mindezt nem száraz tényekkel, hanem fogyasztható formában Christian Bale, Brad Pitt, Steve Carell és Ryan Gosling főszereplésével, akik a történet szerint előre látták a pénzügyi rendszer hitelezési összeomlását és szembeszállnak a nagy bankokkal, amiért azok kapzsik és rövidlátók voltak.

A Michael Lewis dokumentumregénye alapján összerakott film három cselekményszálával több szempontból, több szemszögből elemzi a válság kitöréséhez vezető okokat, és azt, hogy a financiális és erkölcsi mélyrepüléshez milyen emberi szeméthegyeket kellett összefújnia a szélnek.

Adam McKay összességében egy nagyon jól eltalált, szórakoztató és egyben megérintő filmet rendezett, nem véletlenül tartották megjelenésekor az év egyik legszórakoztatóbb filmjének. És hogy kinek ajánlható? Bárkinek, akik fogékonyak a pénzügyekre, vagy nem értenek hozzá, de ez eddig zavarta őket, akik befektetnének, de óvatosak, és akiket úgy általában érdekel a modern történelem és gazdaságpolitika és akik élvezték A Wall Street farkasa című filmet.

A nagy dobás – kedd, 23.10 HBO3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában