Programsorozat

2023.09.14. 11:30

Különleges színház tárta ki kapuját Pakson

A Csengey Dénes Kulturális Központ harmadik alkalommal rendezte meg a Paksi BorBála rendezvénysorozatot az ASE sportcsarnok melletti füves területen. A múlt héten három napon keresztül tartó eseményen gyermekprogramok, koncertek, színházi előadások várták az érdeklődőket.

Gazsó Rita

Az elmúlt hétvégén zárult a harmadik Paksi BorBála, a város egyik legkülönlegesebb szórakoztató programja. Ezúttal a tavalyinál is több, összesen kétszáznegyvennyolc szalmabálából készült el az ASE sportcsarnok melletti füves területen az idei bálaszínház, amelyet csütörtökön nyitottak meg a közönség előtt és ahol három napon keresztül várta az érdeklődőket sokszínű programokkal a szervező Csengey Dénes Kulturális Központ. Délutánonként gyermekeknek szóló koncerteket tartottak, az első napot immár hagyományosan Tóth Emese zongoraművész, a Pro Artis Művészeti Iskola tanárának minizenéje nyitotta meg. 

Hobo József Attila, Vlagyimir Viszockij és Jim Morrison műveiből tartott zenés előadást. Fotó: Molnár Gyula

Az interaktív gyermekkoncertet Dánielfy Gergő színész, zenész, műsorvezető, a 2018-as A Dal című verseny győztesének fellépése követte, aki korábban nem járt még bálaszínházban. Elmondása szerint a helyszín hangulata különleges – írta a TelePaks. Dánielfy Gergő Egyszálgitár című koncertjére akusztikus műsort hozott, amelynek keretében az életéből, a dalok születéséből is kapott ízelítőt a közönség. Este Hobo teltházas fellépése zárta a napot.

Másnap, pénteken Kalap Jakab gyermekkoncertje, Magyar Attila és Hajdú Steve előadása, a Lázár tesók majd a Rudán Joe Akusztik koncertje töltötte meg a BorBála programját. Szombaton  a Csiga Biga Alapítvány jóvoltából terápiás kutyákat sétáltathattak a gyerekek, ezzel egyidejűleg pedig a Jászai Mari-díjas színész-rendező, Koltai Róbert, a Sose halok meg? című zenés-verses könyvbemutató kabaréjával lépett a bálaszínház színpadára. Beszélgetőtársa, a könyv szerzője, Gaál Ildikó közreműködésével idézte fel emlékeit. Az utolsó estén a Créme de la Pop koncertjén tapsolhatott a közönség, majd Éger L. László pajzán székely meséit hallgathatták meg. A rendezvénysorozatot a Barabás Lőrinc Kvartett zárta. 

A BorBála programsorozat ideje alatt a közönség borokat, sajtokat is kóstolhatott. 

Márkus Zalán, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója a TelePaksnak elmondta, elégedett a bálaszínházi program sikerével, és már tervezik a jövő évit. Mint kiderült, a bálákat a korábbi évekhez hasonlóan idén is újrahasznosítják, a BrutálATOM pályáját alkotják majd meg belőlük a szeptember 16-i ATOMfutáson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában