Gerjen

2023.09.24. 13:33

Népviseletet öltöttek a kisdiákok a szüreti mulatságon

Az esőzés miatt elmaradt a leglátványosabb program, a felvonulás a Gerjeni Szüreti és Falunapon.

Szeri Árpád

A közönséget Romhányi Károly polgármester köszöntötte.

Fotó: Molnár Gyula

A szombaton tartott rendezvény ezzel együtt mégis joggal érdemelte ki a színes jelzőt. Például azért is, mert nagyon sok kisdiák öltözött látványos helyi népviseletbe. Ez a hagyományápolás annak is köszönhető, hogy a szervezést a községi önkormányzat, valamint a helyi Kenessey Albert Általános Iskola és AMI vállalta.

A megnyitó a községháza melletti belső tér sátrában, az ottani színpadon zajlott le. A közönséget Romhányi Károly polgármester köszöntötte. Majd újabb fontos feladatként gratulált Hegyi János nyugalmazott pedagógusnak, aki ez alkalommal hobbi szinten tevékenykedő szőlősgazdaként remekelt. Vörös vegyese ugyanis elnyerte a Falu Bora Díját.

Ezt követően óvodások léptek fel, illetve – tekintettel az épülő híd adta összeköttetésre – a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület mutatkozott be, a gerjeni asszonyok pedig nyitótánccal arattak nagy sikert.

Az esti órákban vette kezdetét a szüreti bál, Markó Gábor és zenekara, valamint a Másképp Zenekar közreműködésével. A rendezvény sztárvendégeként a Groovehouse lépett fel közkedvelt slágereivel.

Romhányi Károly azt is közölte, hogy örömmel fogadta azon külföldi vendégeket is, akik megtisztelték a Szüreti és Falunapot. Ugyanis a fehéroroszországi testvértelepülésről, Asztravec városából két tagú küldöttség érkezett, az alpolgármester, valamint a gimnázium igazgatója személyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában