Zene

2023.10.12. 13:17

A Nabucco előadáson jártak a garaysták

A Garay János Gimnázium népes, operát szerető közössége Budapesten járt. Giuseppe Verdi „Nabucco” című operáját tekintették meg a Magyar Állami Operaházban október 7-én. A zeneszerző ezzel a művel aratta első elsöprő sikerét.

Farkas Eszter

Fotó: Beküldött kép

A rendszeresen résztvevők között találjuk Zsók Dánielt, a Garay János Gimnázium 12. B osztályos tanulóját. Gondolatait felidézve nyerünk bepillantást az átélt eseményekbe:

„A legutóbbi opera a megszokottnál erősebb nyomot hagyott bennem. Már a rendezése is különös volt. A nagy, monumentális díszletek helyett a visszafogottság vette át igazán a helyet, konkrét minimalizmusról volt szó. Számomra ez felszabadító közeg, mert teret enged a következtetésekre, a kreatívabb gondolkodásra, illetve arra, hogy magát az előadót tudjam teljes fókuszban tartani.

Aznap este azok az emberek hősök voltak. Kiálltak amellett, ami azon nap reggelén kitört a Közel-Keleten, az rossz. Másról nem adtak annyira erősen tanúbizonyságot, minthogy a háború bűnös, és értelmetlen. Pusztán szenvedést hoz.

Azt gondolom, művésznek lenni annyit tesz, mint eszközökkel rendelkezni arra, hogy kulturális válaszreakciót legyünk képesek adni. Ez az, amihez igazán bátornak kell lenni.”

Az utazást Naszladi Judit tanárnő szervezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában