Kiállítás

2023.10.10. 07:30

Festményeivel magának és másoknak is örömöt szerez

„Ölbe hullott találkozások" címmel a napokban nyílt meg Nagy Hajnal kiállítása a Vályi szakképzési centrum Kindl Kupolagalériájában.

Gazsó Rita

Nagy Hajnal kiállítása október 28-ig tekinthető meg (Beküldött fotó)

Az összesen harminc festményt bemutató tárlatot Katatics Zsuzsa művésztanár és Varga Gábor keramikus szobrászművész nyitotta meg, valamint közreműködtek a Würtz AMI és a Vályi szakképzőiskola diákjai.

– A festés egy szerelem, leglábbis számomra. Aki a műveket nézi, különleges lehetőséget kap betekinteni az alkotó világába – fogalmazott a kiállítás kapcsán a vegyes technikákkal, pasztellel és olajjal egyaránt dolgozó festő, Nagy Hajnal, civilben dombóvári gyógyszerész, aki mint kiderült, a barátai biztatására kezdett festeni. Mint mondta, 2020 tavaszán, Varga Gábor keramikus művész indította el ezen a nehéz, ahogy fogalmazott, rengeteg örömöt adó úton.

– Tanított rajzolni, térben látni, fényeket, árnyékokat megfigyelni. Megismertem az alkotás folyamatát és az elkészült mű gyönyörűségét. Biztatott, hogy legyek bátor, merész, egyszerre pontos és nagyvonalú, emellett bízzak magamban – nyilatkozta tanulmányai kezdetéről.  A technikai tudás megszerzéséért Katatics Zsuzsa művésztanárnak mondott köszönetet, aki bevezette a festés, a különböző technikák és a perspektivikus látásmód rejtelmeibe. 

Mint elmondta, Sipos Lóránd festőművész online iskoláját követve rengeteg új ismeretet és festőbarátot szerzett, amellyel kinyílt számára az alkotói világ. Az alázatos tanulásvágy elhivatottá tesz és visz előre – vallja Nagy Hajnal, aki ennek szellemében igyekszik alkotótáborok és festőkurzusok segítségével minél több több ismeretre szert tenni, annak érdekében, ahogy fogalmaz: hogy minél jobban csinálja azt, ami rajta kívül, úgy tűnik, talán másoknak is örömöt szerez.

Nagy Hajnal kiállítása október 28-ig tekinthető meg az iskola nyitva tartási idejében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában