Tv-ajánló

2023.11.02. 18:57

Nem fog rajta az idő vasfoga

Pörgős, szórakoztató, remek színészeket felvonultató, mesés helyszínen játszódó alkotás a Sok hűhó semmiért, amiről ha az ember nem tudná, könnyen el is felejthetné, hogy az alapja egy közel ötszáz éve íródott dráma, William Shakespeare tollából. 

Révészné Hanol Erzsébet

Kenneth Branagh rendező és színész (Fotó: Shutterstock)

A helyszín Dél-Itália, ahol a harctérről visszatérő Don Pedro, Aragónia hercege és csapata időzik. Egyik kísérője, Claudio rögtön szerelmes lesz Leonato szépséges lányába. Elválaszthatatlan cimborája, Benedek viszont megveszekedett nőgyűlölő: legújabb célpontja a makrancos Beatrice, aki hasonlóképpen érez a férfinem iránt. 

Bár a nyelvük kardéles, a lelkük mézédes – a két egymásnak teremtett pár egymásra talál. A kellemes együttlétet azonban megzavarja Don Juan, a herceg öccse, aki álnok terveket szövöget, s elég egy rosszindulatú ármány, a harcban edzett barátság kis híján véres párbajba torkollik. 

Egy szappanoperában legalább kétszáz részen keresztül szőnék a cselekményszálat, Kenneth Branagh rendezésében viszont két óra sem kell a végkifejlethez. A rendező az egyik főszerepet is elvállalta, és akkori felesége, Emma Thompson is játszik a filmben. Mellettük Denzel Washington, Michael Keaton, Keanu Reeves, Robert Sean Leonard és Kate Beckinsale alakítják a főbb szerepeket. Régi történet, harmincéves film, de az idő mit sem fogott rajta.  

Sok hűhó semmiért, Super TV2, 23.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában