TV-ajánló: Zombifilmek nagy örege

2023.12.20. 14:09

Embertársain végez kísérleteket, hogy megtalálja a kór ellenszerét

A Will Smith főszereplésével 2007-ben megjelent, idehaza egy évvel később bemutatott produkció első jelenetei 2009-ben játszódnak, amikor is – a forgatókönyv szerint – kutatók egy csoportja felfedezi a rák ellenszerét.

Bencze Péter

Will Smith, a film főszereplője.

Forrás: Shutterstock

Néhány másodperccel, és a történet szerint három évvel később viszont már amerikai nagyvárosok üres, felgyújtott utcáinak látványa sokkolja a nézőt. Ebben a világban – látszólag utolsó túlélőként – kell helytállnia Robert Neville (Will Smith) katonai kutató ezredesnek, aki napról napra küzd meg a gyógyszer miatt zombivá vált tömegekkel. A harcok során csak Sam nevű kutyájára és átalakított vadászpuskájára számíthat.

Neville, amikor éppen nem a zombikkal csap össze, akkor szerencsétlenül járt egykori embertársain végez kísérleteket, hogy megtalálja az civilizációnkat leigázó kór ellenszerét. Emellett pedig – a látszólagos teljes reménytelenség ellenére – rádióadást sugároz az éterbe. Ez az erőfeszítése évekig reménytelennek tűnik, míg nem egy nap, túlélőkre akad, akik régóta hallgatták őt nap mint nap. És velük együtt hamarosan még valami sokkal fontosabbat is megtalál...

Annak, aki szereti a zombifilmeket, a Terminátor-sorozatot vagy apokaliptikus történetmesélést és képi világot, ez az alkotás kötelező darab.

Legenda vagyok, Viasat3, 23.15

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában