TV-ajánló

2023.12.14. 14:10

Szexuális zaklatás a vád

A Zaklatás című amerikai filmet 1994-ben mutatták be Michael Douglas és Demi Moore főszereplésével. A történet szerint Tom Sanders (Douglas) előléptetés előtt áll, ám hirtelen másvalakit választanak a magasabb pozícióra, aki ráadásul egy nő, sőt ismeri is.

Brunner Mónika

Michael Douflas a film főszereplője.

Forrás: Shutterstock

A főnöke lesz Meredith John­son (Moore), akivel egy évtizeddel korábban viszonya is volt. Bár Tom Sanders boldog házasságban él, gyerekei vannak, egy közös privát megbeszélés során nem tudja elkerülni, hogy Meredith szexuálisan közeledjen felé. Alig tud elmenekülni a helyzetből, hogy aztán Meredith még meg is vádolja szexuális zaklatással.

Férfiként nehéz dolga van, hogy bizonyítsa a vád ellenkezőjét, ráadásul eközben egyre inkább összeomlani látszik az élete. A Zaklatás Michael Crichton regénye, amely egy kitalált számítógépes hardvergyártó cégnél játszódik. 
Chrichton egyik interjújában elmondta, hogy története egy 1988-as igaz eseten alapul.

Akkoriban határozottan azt is állította, hogy nem várná el a nőktől, hogy hatalmi pozícióba kerülve máshogy viselkedjenek, mint a férfiak. Amúgy szerinte a főnökök egy része különféle módon bántalmazza a beosztottjait.

Zaklatás, amerikai thriller, FilmCafe, 22.55.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában