Tolna Vármegyei Történetek

2023.12.07. 18:00

Tolnát mutatja be a kiváló fotós kiállítása

Vármegyénk életképeit mutatja be fotóriporterünk, Mártonfai Dénes kiállítása, melyet december 8-án pénteken 17 órakor nyit meg Finta Viktor, a Tolnai Népújság és a teol.hu főszerkesztője a Művészetek házában.

Farkas Eszter

Mártonfai Dénes kiállításának megnyitójára december 8-án pénteken 17 órakor kerül sor a Művészetek házában

A Tolna Vármegyei Történetek című tárlaton Fehérvári Tamás, Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének elnöke mond köszöntőt, majd a műsort Gödrei Zoltán moderálja és Szabó Dávid zenész működik közre előadásával. A kiállítás december 22-ig vasárnap és hétfő kivételével naponta 10 és 17 óra között tekinthető meg. 

Mártonfai Dénes 2005-óta a Tolnai Népújság fotósa és a fotórovat-vezetője. Napi munkája mellet saját anyagokat is készít terepen és műteremben egyaránt. A II. Mediaworks Fotópályázaton 2020-ban a Társadalomábrázolás sorozat kategóriában első díjat, mindennapi élet kategóriában harmadik díjat és a legjobb megyei fotóriporter különdíját kapta meg, 2018-ban Tolnán, a MAG-Házban, a Vidéki foci című fotósorozatából nyílt kiállítása, 2016-ban a 35. Magyar Sajtófotó Pályázaton sport sorozat kategóriában első díjat és a megyékben dolgozó legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporter címet érdemelte ki, 2014-ben tagja lett a Pictorial Collective magyar fotográfusok csoportjának. 

Több ízben nyert az Axel Springer fotópályázatán díjakat, és 2013-ban elnyerte Az év fotóriportere címet, 2012-ben meghívást kapott kiállítóként a Helsinki Fotóművészeti Biennáléra, 2008-ban Nívódíjat kapott, 2009-ben és 2010-ben pedig elnyerte a Pécsi József fotográfiai ösztöndíjat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában