Színház

2024.01.19. 15:30

A verőember ott lesz a Nemzetiben

A verőember. Ez a címe az Iregi Színjátszók által színpadra állított bohózatnak, mely hamarosan a fővárosban is megtekinthető. Az Iregszemcse Kultúrájáért Alapítvány ugyanis a Pajtaszínházi programban való részvételre kapott felkérést – közölte lapunkkal Dobos Andrea, a község művelődés szervezője.

Szeri Árpád

Az iregi színjátszók Pajtaszínházi Szemlére készülő csoportja (Fotó: Csáki Csilla)

A program célja a már meglévő – újraéledő/újraéleszthető – helyi színjátszó hagyományok felelevenítése az ország kistelepülésein. A különböző életkori csoportok bevonásával lehetőséget ad a generációk közötti együttműködésre. A települési színjátszó csoportok közül évenként tizenkilenc mutatkozik be az éves program lezárását jelentő Pajtaszínházi Szemlén, a Nemzeti Színházban.

Az iregszemcsei stáb a Szirbik Anita rendezésével, Csáki Csilla szakmai mentorálásával jegyzett vígjátékot a fenti helyszínen, január 27-én 15 órakor adja elő. A nyilvános főpróba január 21-én, vasárnap 15 órakor lesz az Iregszemcsei Bartók Béla Művelődési Ház színházterméban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában