Program

2024.02.16. 18:30

A német klub foglalkozásaira hívnak minden érdeklődőt

Idén tovább folytatódnak a német klub foglalkozásai, melyekre minden érdeklődőt szeretettel várnak – tájékozatott a Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat. Az elsőt február 15-én tartották, a további időpontok: március 14., április 18., május 23. és június 13.

Gazsó Rita

Fotó: Molnár Gyula

A Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat – mint ismert – nem sokkal megalakulása után hozta létre a német társalgási klubot, ahová mindenkit várnak, aki beszél németül, vagy szeretné feleleveníteni, szinten tartani korábban megszerzett német tudását. A klubtagok a megadott időpontokban 19 órakor a Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat klubhelyiségében, a Dózsa György út 2. szám alatt találkoznak. A klubesteken kötetlen beszélgetés folyik egy pohár bor, tea vagy üdítő mellett. 

A foglakozások színesebbé tétele érdekében időnként vendéget is meghívnak, legutóbb Kanter József szakadáti sváb költő, író látogatott el hozzájuk. A klubban német újságok, például a Laura, Neue Zeitung olvashatóak, illetve lehetőség van gazdag könyvtáruk német nyelvű könyvei közül válogatni, kikölcsönözni. A több mint ezer kötetből álló könyvtárban megtalálhatóak óvodásoknak, iskolásoknak való könyvek, ifjúsági regények, felnőttek részére szépirodalom, útleírások, szakmai könyvek. A klubot Racskó Steffi vezeti, a belépési díj háromszáz forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában