Olvasás

2024.02.28. 11:04

Az Odúban ünnepelték a születésnapot

Ötéves az Illyés Gyula Könyvtár Ifjúsági Olvasóklubja. A jubileumon régi és új tagok együtt ünnepeltek.

Révészné Hanol Erzsébet

Alapítása ötödik évfordulóját ünnepelte szombaton az Illyés Gyula Könyvtár Ifjúsági Olvasóklubja Szekszárdon, az Odúnak nevezett találkozási helyükön. Torta, lufik, játékok és sok-sok nevetés tették igazán születésnaphoz méltóvá az eseményt.

 

Kaposi Ildikó ifjúsági könyvtáros elmondta, hogy az újak mellett sok régi tag is eljött a rendezvényre. A kezdeteket felidézve hozzátette, hogy öt éve közösségi szolgálatos lehetőségként indult a megyei könyvtárban az olvasóklub. Az első alkalmakon még mindössze hárman vettek részt, ám gyorsan nőtt a népszerűsége, így őszre már két csoportnyi tagja lett a klubnak. Volt közöttük, aki már eleve szeretett olvasni, és ez vonzotta a társaságba, mást pedig bevallottan elriasztottak a kötelező olvasmányok a könyvektől, és azzal a reménnyel fordult a csoporthoz, hogy ott, a kortársak ajánlásai révén megtalálja azokat az olvasnivalókat, amelyek által megszereti az olvasást. A könyvajánlók mellett rengeteg játékos, fejlesztő, önismereti foglalkozás vár a fiatalokra a havi rendszerességgel megtartott találkozásokon, amelyeken Kaposi Ildikó mellett már Ágó Magdolna is segíti őket.

Az ifjúsági könyvtáros hozzátette, hogy jelenleg két korcsoportban foglalkoznak a gyerekekkel: vannak felső tagozatosok és középiskolások. A Harry Potter -könyvek töretlenül népszerűek a körükben, de kedvelik a Percy Jackson- és az Árnyék és csont-sorozatot, és sokan nyitottak a versekre is. Az idei nyári tábor egyik vendége például Kustos Júlia költő lesz, illetve várják egy beszélgetésre Besenyei Gábor írót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában