TV-ajánló

2024.02.19. 18:00

Jó zenével körítve zajlott a vérengzés

Különös fekete alak érkezik a poros mexikói kisvárosba, kezében baljós gitártokkal. Egy biztos: nem gitározni akar.

Bencze Péter

Antonio Banderas, a film főszereplője

Forrás: Shutterstock

Jövetelének oka nem más, mint megbosszulni kedvese halálát, akit a város kiskirálya, Bucho (Joaquim de Almeida) ölt meg féltékenységből. Hamarosan kiderül, az idegen El Mariachi (Antonio Banderas), a Zenész, aki legendás pisztolyforgató, és akit a szegény nép hősként tisztel. El Mariachi érkezése elszabadítja az indulatokat, ám az igazi leszámolás akkor veszi kezdetét, amikor a Zenész barátai is megjelennek. 

Quentin Tarantino számos rendezőt ihletett meg és segített is kezdőként Hollywoodban, de hosszú távon közülük csak Guy Ritchie és Robert Rodriguez tudott érvényesülni. Utóbbinak mindössze hétmillió dollárra, Antonio Banderasra és egy dögös betétdalra volt szüksége az ütős bemutatkozáshoz. Ezekből született az 1995-ben bemutatott Desperado.

Ráadásul a produkció nézése közben azok is elégedetten csettinthetnek, akik imádják a jó film­zenéket. A felkavaró képsorokat ugyanis szinte észrevétlenül égetik a retinánkba a chicano stílus örökös császárai, a Los Lobos által komponált és előadott, azóta is a rádiók playlistjeiben előkelő helyet foglaló dalok. Aki szereti a kilencvenes évek akciófilmjeinek romantikával átszőtt brutalitását, annak ez a film kötelező darab.

Desperado, VIASAT3, 21.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában